Резиденция Бояна“ минава под управлението на администрацията на Министерския съвет,

...
 Резиденция Бояна“ минава под управлението на администрацията на Министерския съвет,
Коментари Харесай

Правителството ще стопанисва резиденция Бояна

 Резиденция „ Бояна “ минава под ръководството на администрацията на Министерския съвет, а стопанство „ Кричим “ - на „ Югозападно държавно дружество “ Директива за птиците – гр. Благоевград, заяви държавната пресслужба.
Резиденция „ Бояна “ и поземлените парцели в село Куртово Конаре са със статут на обществена държавна благосъстоятелност. До този миг двата обекта се стопанисваха от Националната работа за защита (НСО) при президента на Република България, само че съгласно държавното управление са с отпаднала нужда и не са свързани с главната активност на службата.Двуетажната постройка със особено предопределение на резиденция „ Бояна “ е със застроена повърхност от 1027 кв. м и е нужна за осъществяване на дейностите на администрацията на Министерския съвет, показва се в известието.

 

Стопанство „ Кричим “ се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски, и включва общо 24 парцела с друга повърхност. На територията на стопанството се намират здания монументи на културата - Двореца „ Кричим “ и „ Австрийската къща “, които са със статут на недвижимо културно завещание.
 
„ Югозападно държавно дружество “ Директива за птиците - гр. Благоевград разполага със чиновници със характерни умения с профилирано обучение и опит, които са нужни за поддържането на земите, горите, горските елементи и водните площи, част от територията на стопанство „ Кричим “, отбелязва се в известието.

В него се прецизира, че дейностите по ръководство и стопанисване на парцелите от държавното дружество ще бъдат само и единствено по отношение на практикуване на законоустановените му функционалности, като те ще бъдат съобразени както с режимите на предпазена околност „ Кричим “, по този начин и с условията на Закона за културното завещание.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР